30 Ağustos 2012 Perşembe

OĞUL ARISI



Bu videoyu bir arkadaşım ben çatıdan oğul alırken çekmiş.Arılar oğul vereceği zaman kursaklarını bal ile doldurduklarından sokma eğilimi kalmadığından bu prensibi bildiğim için yanlarında maskesiz durabiliyorum.Siz de oğul vermiş bir koloninin yanına rahatça gidebilirsiniz.

28 Ağustos 2012 Salı

BENZİN İSTASYONUNDA ARI SOKTU Antalya'nın Alanya İlçesi'nde arının soktuğu Alman, 66 yaşındaki Manfred Schnert, tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi. Alanya'da yerleşik yaşayan Manfred Schnert, saat 18.00 sıralarında motosikletine benzin almak için girdiği akaryakıt istasyonunda fenalaşarak yere yığıldı. Schnert'in istasyonda arı sokması ve sonrası yaşadığı zor anları güvenlik kamerasına yansıdı. Kendisini arı soktuğunu söyleyen Schnert için görevliler sağlık ekiplerinden yardım istedi. Ambulansla hastaneye götürülen Manfred Schnert, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastane morgundan alınan Manfred Schnert'in cenazesi, savcılık talimatıyla otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

25 Ağustos 2012 Cumartesi

EDİRNE-SELİMİYE-HASAN SEZAYİ-BAL



Ramazan Bayramını geçirmek için memleketim Edirne'ye gittim.Çok ta iyi oldu.Akraba ziyaretleri derken Selimiye Camiisini yeniden görmek ailece hepimize iyi geldi.





Edirnenin Manevi büyüklerinden Hasan Sezayi Hazretlerini de ziyaret etmemek olmazdı.(Mora1669-Edirne 1738)

                                                       DAĞ ÜSTÜNDE BAĞ

                                            Cenneti bir pula almaz n'eylesün erhab-ı aşk,
                                            Yare vuslat kande bulunsa olur dağ üstünde bağ!
(Aşk adamları cenneti bir pula bile almazlar.Onlar cennete değil.cenneti yaradan Yare aşıktır.O yari nerde bulurlarsa orası onlar için dağ üstü bağ,yani cennetlerin cenneti olur.)




 Hasan Sezayi Hazretlerinin mektupları Hicri 1289'larda İstanbul'da matbaayıAmirede bastırılmıştır.İbrahim Hakkı Konyalı Kütüphane'sinde 1062 numarada kayıtlıdır.



                                             
                                                  YOK ONA MELAL

                                       Hicr ü vasl olmaz hakikat ehline,
                                       Zevk-i daimde olur ehl-i kemal,
                                       Sırr-ı tevhide Sezayi ereli,
                                       Zevk-i daim buldu yok ona melal!

(Hakikat adamları için ayrı düşmek ve ulaşmak diye bir şey olmaz.Kemal ehli devamlı zevkte olur.Sezayi tevhid sırrına erdiği andan bu yana devamlı zevktedir, ona usanç yok.)





Türbesinin iç kısmından bir görüntü.




Köyde dayımın kovanlarndan bir tanesine bakıverdim.Zamanında petek ilave etmedikleri için örtü tahtasının altına dalak örmüşler.

 


Karakovan balı olmuş.Üst kısımlarını aldım,alt kısımlarında yavru vardı.


 
Yavrulu olanları da boş çerçeveye iple bağladım.



 Ballar da doğru tepsiye.




Ordan da doğru sofraya.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Bal Sevgisi..!


Artık hasat zamanı  gelmişti.Senede 1 kez bu mutlu olayı yaşamak için bunca zahmetlere girmemiz sadece arı  sevgisiyle açıklanamaz.Doğrusunu söylemek gerekirse...



Ana arı ızgarası kullandığım için ballıkta hiç yumurta yok.Sadece sırlanmış petekleri almak kalıyor.




Eşim dostumla gönül rahatlığıyla yiyebileceğim kendi üretimim balı taktim ederim.



Gelecekte koloni sayımı arttırdığım zaman kısmetse  bugünkü çalışmalar ve bilgiler her zaman bana ışık tutacak.Bahara girerken 1 kolonim vardı.1 koloniden hem bal aldım hem de 3 koloni daha yaptım.Yani toplam 4 koloni arım var.Bu ay sonu itibarıyla yeni kovan bölmelerimle duruma göre sayıyı daha da arttıracağım sonuçları sizlerle paylaşacağım.




Beni yanlız bırakmayıp sezon başından beri takip eden ve arıcılığı öğrenen sağ baştaki kıymetli arkadaşım Ergün Hocama (hafif toplu olan) bal hediye etmek boynumun borcu olsun.Tabiki diğer arkadaşa da.

Sultangazi- Gazi Mahallesinden sarıca arı ihbarı.



Çatalcadan arkadaşım Emin Çilenti aradı.Sultangazi  Belediyesinden , Çatalca arıcılar birliğini aramışlar.Sultangazi Gazi mahallesinden bir vatandaş evini arılar bastığını söyleyip ihbarda bulunmuş beni aradılar adresi alıp verilen adrese hemen gittim normal bal arısı bekliyordum sarıca arı çıktı.Gerekli bilgilendirmeyi yapıp geri döndüm.Sultangazi belediyesi çağrı merkezi de çok memnun oldu.Sene de 5-6 kez böyle olayla karşılaştıklarını arayacak kimse bulamadıklarını söylediler.Neyse ki artık ben varım telefonumu kaydettiler.Her zaman arayabileceklerini söyledim.



7 Ağustos 2012 Salı

BAL HASADINA HAZIRLIK.



Geçtiğimiz pazar rekor bal beklediğim kovanın yanına gittim.Üst katta bulunan uçuş deliğini şimdiden sonra yağmacılık olmasın diye kapattım.





Ballar sırlanıyor.Biraz daha sırlansın bakalım.