25 Eylül 2012 Salı

Meme kanseri tedavisinde 'doğal' devrim...

ARI VE AT

 
Çift katlı kovanımda arı mevcudu çok fazla yakında mevcut azalacak.Kışlatmak için diğer kovanlarımın yanına götüreceğim.
 
 
Bütün kovanlarımda ana arılar hepsi 2012 model yanlız bir tanesi 2011 doğumlu, o da şimdilik çok iyi yavru yapıyor.Resimde yavrulu çerçeve görülüyor.
 
 
 
Resmim alt kısmında diğerlerinden daha iri olan an arı görülüyor.
 
 
Bu arada ata binme maceramızda oldu.At biraz bana ufak geldi gibi.
 
 
 
Emekliliğimizde köye yerleşip geniş çaplı arıcılık yaptığımda motorsiklet yerine acaba bir at alıp ıstranca yıldız dağlarında atla mı gezsem diye düşünmedim değil.Bunun için arkadaşımın çiftliğinde bulunan atlarla gittiğim zaman alıştırma idmanları yapmam lazım.Aynı zaman da burada da arı kovanlarım var. 

20 Eylül 2012 Perşembe

BUGÜN HAVA TAM ARI BAKMA GÜNÜ



Bugün hava çok güzel bakım ve şuruplama için kovanların yanına gittik.Kışlık ihtiyaçları için arılar polen getirmeye devam ediyorlar.



Geçen hafta vitaminli arı keki vermiştik,tamamen bitirmişler.Çıta üstlerinde bulunan beyazlık pudra şekeri varroa mücadelesi için arıların üzerine püskürtmüştüm.Usta arıcılar ve profosyonel kaynaklarda arılar üzerinde bulaşık olarak bulunan pudra şekerinin varroanın nefes almasını engelleyip ölümüne yol açtığı söyleniyor.Organik mücadele,daha sonra arılar bu şekeri birbirlerinin üzerinden temizliyorlar.




2012 yılının anası 20 gün önce böldüğümüz kovanlara vermiştik.Birçok usta arıcı sonbahar bölümlerini tavsiye etmiyorlar.Kışa kuvvetli koloni ile girmek için var gücümüzle besleme yapıyoruz.Benim tahminim kışa Kasım ayının ilk veya 2. haftasında gireceğiz.



Bakım çalışmalarından birkaç görüntü.





 

18 Eylül 2012 Salı

Namu nişane kalmıyacak faslı bahardan.


Kışı geçirmek üzere taşıdığım arı kovanlarının altına palet koydum.Kasım ayında arka kısımda görülen yerlerine taşıyacağım.Şu anda yeni yavru çıkartmaları için teşvik beslemesi yapıyorum.


Görünüşü şeffaf  olan bir canlının da fotosunu çektim.Mevlam neler yaratmış.Arka tarafta güvem (Dağ eriği) görülüyor.Onlardan da yemek için biraz topladım.




Artık son incirler.

 

13 Eylül 2012 Perşembe

ARI KOVANLARINI TAŞIMA

 
 
Değişik yerlerde bulunan arılarımızı kışı geçirmek üzere bıraktığımız yerlerden alıp taşıyoruz.
 
 
 
Kovanların ağzını kapatttık sağdaki yeşil kovanın ağzını kapatmak için kek kullanmak zorunda kaldım.
 
 
 
 
Fevzi abi olmasa işimiz zor.
 
 
 
 
 
Kovanların altına bir dahaki gelişimizde yerden rutubet gelmemesi için palet koyup yükselteceğiz.

10 Eylül 2012 Pazartesi

ANA ARI KABUL KONTROLÜ






Dünkü yaptığımız kontrollerde böldüğümüz kovanlarda ana arılar çıkmıştı.Teşvik beslemesi yapıldı.





Ana arılar çerçevelerde geziniyordu.Tek amacım havalar soğuyana kadar yeterli kış arısı oluşturmak ve varroa mücadelesini yapmak.







Seneye bu alana 2 adet kovan koymayı düşünüyorum.Bakir bir alan kimsenin gelmediği bir yer.Beni buraya getiren Hacımaşlı köyünden Salih abi en son 20 sene önce geldiğini söylüyor.






O gün Muhteşem Yüzyıl dizisinin çekimlerine de rastladık.

7 Eylül 2012 Cuma

2012 SEZONUNUN SONBAHAR ARI BÖLMESİ


Ayçiçeği tarla kenarına bıraktığım kovanlardan istediğim verimi alamadım.Başarısızlığımın sebepleri 1. Kovanların hepsi yazın bölünmüş kovanlardı sezonda istenilen kalabalığa ulaşmamışlardı. 2.Ayçiçek tarlasına geç taşınmışlardı yani ayçiçek başağa dönüşmek üzereydi.Kendi yiyeceklerini çıkartıp bahara çıksınlar bana yeter.
Sevindirici tarafı sağ baştaki kovanı her kovandan 1 adet yavrulu çıta alarak (arısıyla beraber) kovan birleştirme parfümüyle içine sıkarak bundan 2 gün önce hazır ana verdim.Kovan kapağını kaldırıp sadece baktım henüz ana çıkmamıştı.Önümüzdeki pazar günü yani iki gün sonra kesin ana çıkacak .



Böldüğüm kovanın içi.Fazlalık çıtalar da var kasım ayında arıyı sıkıştırırken içinden alacağım.




Bu da bahçede bulunan böldüğümüz kovanlar.Soldaki 3 kovan eski kovanlar sağdakiler yeni oluşturduğumuz kovanlar.Anaları henüz çıkmadı.onlara da 2 gün sonra bakacağız.




Eski kovanların yerine yeni böldüğümüz kovanları koyduk.Gelen tarlacılar eski yerlerine gelsinler diye.



Böldüğümüz diğer 2. kovan


 



Bu da  3.'sü



Bu ve bundan sonraki fotolar  eski kovanlarımız.Sezon bittiği için şurup verdik.



Eşit bölmemize rağmen bu kovandan eski kovana bayağı bir arı gitmiş.Ama yeni çıkacak yavrulu çıtalar var.2 gün sonra durumunu kontrol edip ona göre karar vereceğiz.


Bu kovanın da durumu iyi.