31 Aralık 2012 Pazartesi
İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Arıcılık Ar-Ge Eğitim Merkezi'mizde Prof. Dr. Hayrettin AKKAYA'nın sunumu.
30.12.2012 tarihinde (Pazar Günü ) Şile Çayırbaşı Köyü'nde bulunan İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Arıcılık Ar-Ge Eğitim Merkezi'mizde Prof. Dr. Hayrettin AKKAYA'nın sunumu ile 'arı hastalıkları' ile ilgili seminer düzenlendi.Çatalca'dan arıcı arkadaşım Emin Çilenti Bey vasıtasıyla seminere katıldık.
Sağ başta Şile Kaymakamımız Şükrü Görücü Bey de oradaydı.Kısa sohbet esnasında hakikaten bilgi açısından arıcılık hakkında yeterli donanıma sahip bir duruş sergiledi.Devlet büyüklerimizin her konuda halkın yanında olmaları açısından güzeldi.Sol başta İstanbul Arıcılar Birliği Başkanımız Onur Çilenk Bey, onun yanında Emin Çilenti ve bir arıcı arkadaşımız.
Bloklardan ve faceden tanıdığım Asım Kadıoğlu ile tanıştım.(Sol Başta) sağdaki abimiz ise Çatalca arıcılar birliği başkanımız Sadık abi.
Seminerden kareler.
25 Aralık 2012 Salı
21 Aralık 2012 Cuma
19 Aralık 2012 Çarşamba
11 Aralık 2012 Salı
4 Aralık 2012 Salı
29 Kasım 2012 Perşembe
15 Ekim 2012 Pazartesi
YAĞMACI ARILAR.
Diğer kovanlarımdan ayrı bir yerde tek başına bıraktığım bir kovanım var.14-10-2012 tarihinde yanına gittim giderken teşvik beslemesi için eski ballardan götürdüm.Kovan kapağını açıp kapama süresi içinde civarda hiç kovan da yok,nerden geldilerse yabancı arılar yağmaya başladılar.Bal kokusunu nerden,ne zaman aldılar hiç bilemiyorum çareyi kovan önüne ot koymakta buldum ve kovan üstüne koyduğum balı uzak bir yere bıraktım.Kolonim kalabalık yağmacılarla başa çıkarlar diye düşünüyorum.
Nektar akımı olmadığı için arılar en ufak bir kokuyu bile duyuyorlar. Bu zamana kadar başıma gelmemişti bir şey daha yaşamış olduk.Beslemeyi akşama doğru yapmalı diyen usta arıcıları dinlemek lazımmış.Hele bu zamanlarda
3 Ekim 2012 Çarşamba
26 Eylül 2012 Çarşamba
25 Eylül 2012 Salı
Meme kanseri tedavisinde 'doğal' devrim...
İ.Ü'den bilim adamları, arıların kovanlarını izole ettikleri propolis maddesinin kanserli hücreye nasıl darbe vurduğunu buldu. Hücredeki 30 bin geni tek tek tarayan uzmanlar, bir doz propolisle bunlardan 5 binini değiştirerek 'kendi kendilerini öldürmelerini' sağladı
İLAÇ NİYETİNE KULLANMAYIN!
Çalışmaların uzun vadede ilaca dönüşmesini hayal ettiklerini söyleyen Öztürk, 'Propolis henüz bir ilaç değil. Dolayısıyla propolisi şu aşamada kullanmak kansere karşı etkili olmaz' dedi.
DETAE Müdürü Prof. Dr. Uğur Özbek de 1 milyon liraya mal olan projede yakında hayvan deneylerine başlayacaklarını ifade etti.
James Bond gibi taktik değiştirip işi bitiriyor!
Prof. Dr. Oğuz Öztürk, propolis'in kanser hücresine etkisini şu sözlerle anlattı: Bu madde hasta hücreyi yalnızlaştırıp diğer hücrelerle etkileşimini bloke ediyor. Kanser hücresi hangi yolla ilerlerse ilerlesin, ona göre bir strateji izleyip hücrenin intihar etmesini sağlıyor. Klasik bir James Bond filmi izler gibi, propolisin meme kanseri hücrelerini yok edişini izledik. Kılık değiştiriyor, taktik değiştiriyor ve ölmelerini sağlıyor. Üstelik normal hücrelere hiç zarar vermeden.
- Türkan YILMAZER / AKŞAM 17 Eylül 2012
ARI VE AT
Çift katlı kovanımda arı mevcudu çok fazla yakında mevcut azalacak.Kışlatmak için diğer kovanlarımın yanına götüreceğim.
Bütün kovanlarımda ana arılar hepsi 2012 model yanlız bir tanesi 2011 doğumlu, o da şimdilik çok iyi yavru yapıyor.Resimde yavrulu çerçeve görülüyor.
Resmim alt kısmında diğerlerinden daha iri olan an arı görülüyor.
Bu arada ata binme maceramızda oldu.At biraz bana ufak geldi gibi.
Emekliliğimizde köye yerleşip geniş çaplı arıcılık yaptığımda motorsiklet yerine acaba bir at alıp ıstranca yıldız dağlarında atla mı gezsem diye düşünmedim değil.Bunun için arkadaşımın çiftliğinde bulunan atlarla gittiğim zaman alıştırma idmanları yapmam lazım.Aynı zaman da burada da arı kovanlarım var.
20 Eylül 2012 Perşembe
BUGÜN HAVA TAM ARI BAKMA GÜNÜ
Bugün hava çok güzel bakım ve şuruplama için kovanların yanına gittik.Kışlık ihtiyaçları için arılar polen getirmeye devam ediyorlar.
Geçen hafta vitaminli arı keki vermiştik,tamamen bitirmişler.Çıta üstlerinde bulunan beyazlık pudra şekeri varroa mücadelesi için arıların üzerine püskürtmüştüm.Usta arıcılar ve profosyonel kaynaklarda arılar üzerinde bulaşık olarak bulunan pudra şekerinin varroanın nefes almasını engelleyip ölümüne yol açtığı söyleniyor.Organik mücadele,daha sonra arılar bu şekeri birbirlerinin üzerinden temizliyorlar.
2012 yılının anası 20 gün önce böldüğümüz kovanlara vermiştik.Birçok usta arıcı sonbahar bölümlerini tavsiye etmiyorlar.Kışa kuvvetli koloni ile girmek için var gücümüzle besleme yapıyoruz.Benim tahminim kışa Kasım ayının ilk veya 2. haftasında gireceğiz.
Bakım çalışmalarından birkaç görüntü.
Etiketler:
alo arı,
alo bal,
arı alo,
arı bölme,
arı kovanı,
arı ve bal,
arılar,
bal arısı,
bal ve arı,
karkas arı,
karniyol arısı
Yer:KARAABALAR-KOFÇAZ-KIRKLARELİ
Hacımaşlı/Istanbul, Türkiye-
18 Eylül 2012 Salı
Namu nişane kalmıyacak faslı bahardan.
Kışı geçirmek üzere taşıdığım arı kovanlarının altına palet koydum.Kasım ayında arka kısımda görülen yerlerine taşıyacağım.Şu anda yeni yavru çıkartmaları için teşvik beslemesi yapıyorum.
Görünüşü şeffaf olan bir canlının da fotosunu çektim.Mevlam neler yaratmış.Arka tarafta güvem (Dağ eriği) görülüyor.Onlardan da yemek için biraz topladım.
Artık son incirler.
Etiketler:
alo arı,
alo bal,
ARI,
arı alo,
arı kovanı,
arı ve bal,
arılar,
arım balım peteğim,
Arnavutköy-Haçımaşlı köyü
Yer:KARAABALAR-KOFÇAZ-KIRKLARELİ
Hacımaşlı/Istanbul, Türkiye
13 Eylül 2012 Perşembe
ARI KOVANLARINI TAŞIMA
Değişik yerlerde bulunan arılarımızı kışı geçirmek üzere bıraktığımız yerlerden alıp taşıyoruz.
Kovanların ağzını kapatttık sağdaki yeşil kovanın ağzını kapatmak için kek kullanmak zorunda kaldım.
Fevzi abi olmasa işimiz zor.
Kovanların altına bir dahaki gelişimizde yerden rutubet gelmemesi için palet koyup yükselteceğiz.
10 Eylül 2012 Pazartesi
ANA ARI KABUL KONTROLÜ
Dünkü yaptığımız kontrollerde böldüğümüz kovanlarda ana arılar çıkmıştı.Teşvik beslemesi yapıldı.
Ana arılar çerçevelerde geziniyordu.Tek amacım havalar soğuyana kadar yeterli kış arısı oluşturmak ve varroa mücadelesini yapmak.
Seneye bu alana 2 adet kovan koymayı düşünüyorum.Bakir bir alan kimsenin gelmediği bir yer.Beni buraya getiren Hacımaşlı köyünden Salih abi en son 20 sene önce geldiğini söylüyor.
O gün Muhteşem Yüzyıl dizisinin çekimlerine de rastladık.
7 Eylül 2012 Cuma
2012 SEZONUNUN SONBAHAR ARI BÖLMESİ
Ayçiçeği tarla kenarına bıraktığım kovanlardan istediğim verimi alamadım.Başarısızlığımın sebepleri 1. Kovanların hepsi yazın bölünmüş kovanlardı sezonda istenilen kalabalığa ulaşmamışlardı. 2.Ayçiçek tarlasına geç taşınmışlardı yani ayçiçek başağa dönüşmek üzereydi.Kendi yiyeceklerini çıkartıp bahara çıksınlar bana yeter.
Sevindirici tarafı sağ baştaki kovanı her kovandan 1 adet yavrulu çıta alarak (arısıyla beraber) kovan birleştirme parfümüyle içine sıkarak bundan 2 gün önce hazır ana verdim.Kovan kapağını kaldırıp sadece baktım henüz ana çıkmamıştı.Önümüzdeki pazar günü yani iki gün sonra kesin ana çıkacak .
Böldüğüm kovanın içi.Fazlalık çıtalar da var kasım ayında arıyı sıkıştırırken içinden alacağım.
Bu da bahçede bulunan böldüğümüz kovanlar.Soldaki 3 kovan eski kovanlar sağdakiler yeni oluşturduğumuz kovanlar.Anaları henüz çıkmadı.onlara da 2 gün sonra bakacağız.
Eski kovanların yerine yeni böldüğümüz kovanları koyduk.Gelen tarlacılar eski yerlerine gelsinler diye.
Böldüğümüz diğer 2. kovan
Bu da 3.'sü
Bu ve bundan sonraki fotolar eski kovanlarımız.Sezon bittiği için şurup verdik.
Eşit bölmemize rağmen bu kovandan eski kovana bayağı bir arı gitmiş.Ama yeni çıkacak yavrulu çıtalar var.2 gün sonra durumunu kontrol edip ona göre karar vereceğiz.
Bu kovanın da durumu iyi.
Etiketler:
alo arı,
alo bal,
ana arı ızgarası,
arı alo,
arı bölme,
ARI SÜTÜ,
Arnavutköy-Haçımaşlı köyü,
Balkanlarda arı ve bal,
karkas arı,
karniyol arısı,
kovan,
körük,
propolis,
propolis.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)