14 Mart 2012 Çarşamba

Arı kovanımı evimin bodrum katına getirdim. I put my frail hive to my basement.

Arımın bulunduğu bölgeye gitmek zor oluyordu.Bende teşvik şurubu vermek ve şu soğuk günlerde daha sıcak ortamda bulunmasını sağlamak ve yavru faaliyetini hızlandırmak için işyerimin bodrum katında depo olarak kullandığım bodruma arıyı getirdim.
Saadet Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanım Sayın Ayhan Pelister ile birlikte arıyı arabadan indirdik.
Kıymetli komşum Fevzi Akıncı ile makam koltuğuna yerleştirdik.
Havalandırma mazgalı.Arılar buradan çalışacak.Bir miktar arı buradan çıktı.Geri dönmedi gördüklerimde soğuktan mevta oldular.
Uygulamam hakkındaki tartışmalarımız halen devam ediyor.Kıymetli arı üstadlarından Ahmet Birbilen Bey şöyle bir uygulamadan bahsetmişti.(Bu yazımı, arılığı evinin yakınında olan veya evi içinde ılıman ısıya sahip müsait odası olan arkadaşlar uygulayabilir. Arkadaşlar, işçi arı kondüsyonu çok zayıf olan kolonileriniz varsa ve onların dışarıdaki iklime dayanamayıp sönmesini engellemek istiyorsanız lütfen aşağıdaki işlemi yapın. Hiç zaman kaybetmeden, bu şekilde ÇOK ACİL duruma düşen kolonilerinizi sadece bir haftalık evinizin bir odasında misafir edin. Bu şekildeki kolonilerinizin uçuş kapağını kapatıp, üzerine elek teli (NAYLON) ile kapatıp, kovan üst kapağınıda kapatın. İçeride bir haftalık yağışlı ve soğuk günleri atlatana kadar arılarınızın gecenin soğuğundan, gündüzlerinde yağışlı havasından muhafaza edebilirsiniz. Bu sistemi yapmak isteyen meslektaşlarıma şimdiden kolaylıklar dilerim.)(-This writing is for people who have hive in near of their house. If you have middle-hot in your apiary, you can put into practise. My friends, If you have colony which has frail worker bee, you should follow these steps; - In no time, If you have this situation, you should take care your colony ın your living room just for one week. In this way; you should close flight cover, then closed on the flight cover with the screen wire (NYLON) eventual you should close thw top cover of hive too. You can keep your bees from rainy and cold weather Take it easy and wiht my best wishes..)GELİŞMELERLE YAKINDA BİRLİKTE OLACAĞIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder